Ćudić iz Istanbula: 'Ne možemo ignorisati sposobnosti Turske u ovakvim vremenima'

2
Radiosarajevo.ba
Ćudić iz Istanbula: 'Ne možemo ignorisati sposobnosti Turske u ovakvim vremenima'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sabina Ćudić

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i članica Predsjedništva Naše stranke Sabina Ćudić učestvovala je na godišnjem forumu u organizaciji TRT World u Istanbulu.

Ćudić je s Mehmetom Kemalom Bozayom, zamjenikom ministra vanjskih poslova Turske, govorila o značaju Turske te naglasila da svijet ne može sebi priuštiti, niti bi bilo mudro, da ignoriše sposobnosti Turske, posebno u ovakvim vremenima.

Govorila je i o usponu ekstremne desnice u EU.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

"Uspon ekstremne desnice u EU donosi sigurnosnu prijetnju EU, kao i regiji zapadnog Balkana. Zbog toga je značajno da politika proširenja, što je strateško sigurnosno oruđe, bude prepoznata kao ulaganje u mir, što nam je danas potrebno možda više nego ikada. Neophodno je da ukazujemo na regionalne političke i sigurnosne izazove te jasno ukažemo i na destruktivne faktore u BiH, ali i napore koje ulažemo da uprkos ustavnom teretu iskoristimo geopolitički momenat i ubrzamo evropski put BiH", poručila je Ćudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije