Sabina Čudić: 'Hitno istražiti ko još ima iskaznicu OSA-e osim Salke Zildžića'

3
Radiosarajevo.ba
Sabina Čudić: 'Hitno istražiti ko još ima iskaznicu OSA-e osim Salke Zildžića'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sabina Ćudić

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sabina Čudić komentarisala je slučaj Salko Zildžić, koji je uhapšen u Srbiji. 

Čudić je specifično komentarisala činjenicu da je Zildžić, zastupnik SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, sa sobom imao počasnu iskaznicu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH

"Neophodno je utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do dodjeljivanja počasne iskaznice OSA-e, koja, prema trenutno dostupnim informacijama, može biti dodijeljena samo penzionisanim zaposlenicima te institucije.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Također je važno znati kome je još dodijeljena te koje su mogućnosti njene zloupotrebe. Naravno, u skladu s nalazima Komisije insistirat ću i na odgovornosti i sankcijama", izjavila je Čudić. 

Podsjetimo, Salko Zildžić je uhapšen u nedjelju, 17. septembra, pri pokušaju ulaska u Srbiju iz Bosne i Hercegovine. On je uhapšen jer je u Srbiju pokušao unijeti pištolj, koji je registovan na njegovo ime. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije