Sarajevski aerodrom zatvoren za putnički promet do daljnjeg

Radiosarajevo.ba
Sarajevski aerodrom zatvoren za putnički promet do daljnjeg
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedjeljka,30. marta 2020. Osim sarajevske zračne luke, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i zračne luke u Mostaru, Banja Luci i Tuzli.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe. Odluka je stupila na snagu 30. marta 2020. u 06:00 sati i ostaje na snazi do daljnjeg.

"Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama", poručili su iz sarajevskog aerodroma.

Osim te Odluke, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na vanrednoj sjednici održanoj 24. marta 2020. zabranilo je ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv novog soja koronavirusa.

Izuzetak su pripadnici EUFOR-a, NATO saveza, medicinski kadar ili osobe koje su povezane s humanitarnom pomoći, odnosno stranci koji imaju posebnu dozvolu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, boravak ili tranzit kroz Bosnu i Hercegovinu izdanu od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije