Uzletio je i posljednji avion s aerodroma u Sarajevu...

Fena
Uzletio je i posljednji avion s aerodroma u Sarajevu...

Posljednji avion prije privremenog zatvaranja Međunarodnog aerodroma Sarajevo za putnički promet, koje stupa na snagu u ponedjeljak, 30. marta u 6 sati, sletio je jutros.

Riječ je o letu kompanije Wizz Air, na liniji Budimpešta-Sarajevo, nakon čega je organiziran i povratni let za tu destinaciju - potvrdio je Feni dežurni operater Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika od ponedjeljka, 30. marta. Osim sarajevskog aerodroma, Odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Sektor kargo usluga nastavlja vršiti prihvat i otpremu robe, te su osigurani svi uvjeti u smislu zaštite radnika, opreme i robe. U smislu smještajnih kapaciteta Sektor kargo usluga raspolaže sa više od 800m2 skladišnog prostora, rashladnim komorama te multifunkcionalnim prostorom za smještaj kvarljivih roba površine 250m2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije