Sarah Eti Castellani izabrana za novu ambasadoricu Italije u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Sarah Eti Castellani izabrana za novu ambasadoricu Italije u BiH
Foto: Aise.it / Sarah Eti Castellani

Sarah Eti Castellani izabrana je za novu ambasadoricu Italije u Bosni i Hercegovini. 

"Ponosna sam i entuzijastična što preuzimam dužnost ambasadora u Sarajevu, sa opredjeljenjem za jačanje bilateralnih odnosa, podršku evropskom putu Bosne i Hercegovine i njenom putu stabilizacije", izjavila je Sarah Eti Castellani.

Najavu imenovanja objavila je Farnesina koja je Castellani proslijedila svoje čestitke na platformi X (nekadašnji Twitter).

Hrvatska se ozbiljno naoružava: Kupuje 50 izuzetno kvalitetnih tenkova, stare šalje Ukrajini

Hrvatska se ozbiljno naoružava: Kupuje 50 izuzetno kvalitetnih tenkova, stare šalje Ukrajini

Castellani je rođena u Milanu i diplomirala je na Političkim naukama na Univerzitetu u Milanu te je diplomatsku karijeru započela 2002. godine.

Njen prvi zadatak bio je u Generalnoj direkciji za Aziju, Okeaniju, Pacifik i Antarktik. 2007. bila je prvi sekretar u New Delhiju, a 2013. konzul u Generalnom konzulatu u Londonu.

Po povratku u Rim radila je kao generalni direktor za administraciju, informatiku i komunikacije i nakon stručnog usavršavanja ponovo je u Generalnoj direkciji za administraciju, informatiku i komunikacije. 2021. godine imenovana je za prvog vijećnika u Tel Avivu.

Prethodni ambasador Italije u Bosni i Hercegovini bio je Marco Di Ruzza, koji je izvršavao ovu funkciju od 2021. do 2024. godine.

Ambasada Italije u Sarajevu  - story
Foto: Screenshot / Instagram: Ambasada Italije u Sarajevu - story

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije