Sanja Vulić dobila policijsku zaštitu: 'Šta je s povratnicima koji su izloženi napadima?'

14
Radiosarajevo.ba
Sanja Vulić dobila policijsku zaštitu: 'Šta je s povratnicima koji su izloženi napadima?'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sanja Vulić

Šefici kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine, Sanji Vulić, u ponedjeljak, 12. februara dodijeljena je policijska zaštita.

Vulić je zaštitu dobila po nalogu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića zbog osjećaja ugroženosti nakon što je izgovorila arsenal psovki i uvreda ispred Suda Bosne i Hercegovine nakon posljednjeg suđenja Miloradu Dodiku.

A, povodom odluke o policijskoj zaštiti oglasilo se Udruženje žrtava i svjedoka genocida.

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

"Skoro svaki političar, bio ministar ili poslanik, pored mnogih privilegija koje uživaju u
najsiromašnijoj državi Evrope, izgovori neku besmislicu kako bi izdejstvovao još jednu privilegiju.

Policijska zaštita postala je neophodnost za svakog političara u Bosni i Hercegovini, a nijedan od njih nikada nije bio napadnut niti je kad izvršen atentat još od vremena Gavrila Principa.

Sanja Vulić dobila policijsku zaštitu

Sanja Vulić dobila policijsku zaštitu

S druge strane, povratnici su svakodnevno izloženi napadima, ubistvima, premlaćivanjima, upravo zbog izjava političara. Za njih nema zaštite, oni su kao glineni golubovi izloženi brutalnosti političara poput Sanje Vulić, Nenada Nešića, Milorada Dodika, Sanje Vlaisavljević i mnogih drugih kojima je ova država mrzak teritorij, ali privilegije nisu.

Sram vas bilo, i vas i one koji vam dodjeljuju zaštitu, umjesto da se brinu o životima običnih ljudi", navode iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Podsjetimo, suđenje Dodiku održano je prošlog ponedjeljka u Sudu BiH u Sarajevu. Na suđenje je ponovo došla i Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kako bi pružila podršku svom stranačkom šefu, za kojeg je ranije govorila da je za nju on - bog.

Vulić je izrazila nezadovoljstvo u Sarajevu zbog toga što im službenici Suda BiH nisu dali da uđu s obzirom na to da je sala puna.

"Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi, pa je*em li vam mamu, vidjet ćete", poručila je Vulić.

Nakon što je počelo ročište, Sanja Vulić je brzo izašla iz sudnice i ponovo napravila scenu, uz novi repertoar psovki, koji je snimio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

"Krši ljudska prava, a priča o ljudskim pravima - je** je Murphy. Užas... Ovo nije demokratija, ovo nije država. Oni će nas sve pobiti na ovaj način. Morala sam izaći, bolje da izađemo, već da me istjeraju. Je**m joj sve, da joj je**m", govorila je Vulić pred novinarima o sutkinji Seni Uzunović, koja će voditi predmet protiv Milorada Dodika.

Zatim je nastavila u istom tonu...

"Bila je gospođa kadar SDA, došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda", kazala je Vulić.

Pogledajte kompletnu izjavu i repertoar psovki Sanje Vulić:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije