Ramo Isak o ponašanju Sanje Vulić ispred Suda BiH: 'Nije me iznenadila svojim prostim vokabularom'

18
F. B.
Ramo Isak o ponašanju Sanje Vulić ispred Suda BiH: 'Nije me iznenadila svojim prostim vokabularom'
Foto: Printscreen / Ramo Isak i Sanja Vulić

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, za portal Radiosarajevo.ba, komentirao je istupe Sanje Vulić, zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, ispred Suda BiH koja je došla u Sarajevo kako bi pružila podršku svom stranačkom šefu Miloradu Dodiku.

Podsjetimo, Vulić je prije ročišta izrazila nezadovoljstvo u Sarajevu zbog toga što im službenici Suda BiH nisu dali da uđu s obzirom na to da je sala puna.

"Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi, pa je*em li vam mamu, vidjet ćete", poručila je Vulić, a njena psovka se širi društvenim mrežama.

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

Kasnije se okomila na sutkinju Senu Uzunović, te psovala američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja.

Sanja Vulić je brzo izašla iz sudnice i ponovo napravila scenu, uz novi repertoar psovki, koji je snimio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Sanja Vulić ponovo psuje ispred Suda BiH: 'Oni će nas sve pobiti'

Sanja Vulić ponovo psuje ispred Suda BiH: 'Oni će nas sve pobiti'

"Krši ljudska prava, a priča o ljudskim pravima - je** je Murphy. Užas... Ovo nije demokratija, ovo nije država. Oni će nas sve pobiti na ovaj način. Morala sam izaći, bolje da izađemo, već da me istjeraju. Je**m joj sve, da joj je**m", govorila je Vulić pred novinarima o sutkinji Seni Uzunović, koja će voditi predmet protiv Milorada Dodika. 

Zatim je nastavila u istom tonu...

"Bila je gospođa kadar SDA, došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda", kazala je Vulić.

Pogledajte kompletnu izjavu i novi repertoar psovki Sanje Vulić:

"Zastupnica Sanja Vulić na najprostiji mogući način omalovažava funkciju državne zastupnice, ali i sebe lično. Ovakvo ponašanje ne priliči civilizovanoj osobi.

Odgovornost za dešavanja ispred Suda BiH snosi MUP Kantona Sarajevo. Ne mogu se lica koja se okupljaju ispred Suda BiH predstavljati kao publika Milorada Dodika koja, pobogu, nije mogla ući u sudnicu.

To je okupljanje i potrebno je da se MUP KS uključi i spriječi ovakvo ponašanje pred državnim pravosudnim institucijama.

Sanja Vulić me nije iznenadila svojim prostim vukabularom i nervoznim ponašanjem. Ja bih bio iznenađen da se ponašala civilizovano i dostojanstveno.

Čudim se kako zastupnici Vulić policija nije našla za shodno ni da uruči prekršajni nalog, a nadam se iskreno da će ga dobiti naknadno", kazao je Ramo Isak u komentaru za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije