Dodik nastavio "pjeniti" zbog O'Briena: 'Pored ovih, Ramo Isak djeluje kao diplomatski gigant'

13
Radiosarajevo.ba
Dodik nastavio "pjeniti" zbog O'Briena: 'Pored ovih, Ramo Isak djeluje kao diplomatski gigant'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Vožd i baja iz države Bosne i Hercegovine, predsjednik njenog manjeg entiteta Rs i šef Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik i jutros se teško nosi s porukama koje mu je "servirao" pomoćnik državnog sekretara SAD za europska i euroazijska posla James O'Brien koji je ove sedmice bio u posjeti Bosne i Hercegovine.

Oglasio se Dodik već više puta od 2. februara i O'Brienovog govora na Fakultetu političkih nauka - koji možete pročitati OVDJE.

Odmah je prvi dan "hrabro" ustao protiv govora jednog američkog diplomate studentima u Sarajevu i "hrabro" poručio kako ne postoji retorika o secesiji entiteta Rs (?!)... Njegove tirade možete čitati OVDJE i OVDJE

EURO 2024 | Španija promašila bezbroj šansi i na kraju slavila autogolom Califiorija

EURO 2024 | Španija promašila bezbroj šansi i na kraju slavila autogolom Califiorija

A, novi komentar imamo priliku pročitati već danas, u prije podne 4. februara.

"Kako je moćna Amerika došla na ove grane? Svijet je u vrtlogu sukoba, vri na svakom dijelu planete, a državni sekretar SAD bavi se BH gasom, njegov pomoćnik Sabijom [Sebija Izetbegović, op.pr.], ambasador respiratorima i poslovnicima o radu.

Pored njih, Ramo Isak djeluje kao diplomatski gigant. Ovo ni Nadrealisti nisu mogli da zamisle", "ibreti" se Dodik i danas, a onda opet o govoru:

James O'Brien održao govor na FPN-u u Sarajevu i žestoko kritikovao Dragana Čovića i Milorada Dodika

James O'Brien održao govor na FPN-u u Sarajevu i žestoko kritikovao Dragana Čovića i Milorada Dodika

"Nastup O'Briena u Sarajevu demonstracija je bahatosti i odsustva ideja. Dok su mu puna usta suvereniteta BiH, podržava samozvanca koji je direktna negacija suverenosti. Govori o prijateljstvu prema narodima u BiH, a tretira te iste narode kao divlje horde iz kamenog doba kojima će on donijeti vatru. Svaka američka administracija bila je posvećena stanju i odnosima u BiH, ali je samo ova očigledno zainteresovana da to stanje pogorša i poremeti odnose."

Pa je citirao nekadašnjeg ambasadora SAD-a u BiH Thomasa Millera koji je govorio: "Bolji je i najlošiji dogovor domaćih političara, jer je dogovor, nego nametanje".

Bivši savjetnik Željke Cvijanović: 'Dodik vodi RS u provaliju'

Bivši savjetnik Željke Cvijanović: 'Dodik vodi RS u provaliju'

"Danas nam dolaze diplomate koje nastoje da takve dogovore sruše, koje ih negiraju i  omalovažavaju", ljuti se vožd, pa nadodaje: "Dogovor koji smo mi postigli ima za cilj da građani u BiH budu zadovoljni, da im bude bolje, da krenemo putem članstva u EU, a ne da njim bude zadovoljan O'Brien."

Za kraj nas ostavlja novim diktatorskim trabunjanjem:

"Dejtonski sporazum je veliki uspjeh tadašnje administracije SAD. RS vodi politiku poštovanja Dejtonskog sporazuma. Paradoksalno je da mi branimo američki uspjeh od američkih diplomata. Imam suverenu odluku građana RS na IZBORIMA da budem predsjednik. I zakleo sam se da ću poštovati Ustav i zakone. Svoje srce, riječ i život daću samo svom narodu i RS-u. Tu sam da poštujem njihovu volju, da se dogovaram s predstavnicima druga dva naroda, poštujući njihove interese. Tu sam da RS bude partner svima, ali podanik nikome."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije