Dodik već najavio da će se kandidirati i na sljedećim izborima za predsjednika manjeg entiteta u BiH

9
Radiosarajevo.ba
Dodik već najavio da će se kandidirati i na sljedećim izborima za predsjednika manjeg entiteta u BiH
Foto: RTRS / Dodik danas na sjednici

Aktuelni predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik već je najavio kandidaturu za ovu poziciju i za sljedeći mandat.

Inače, sljedeći opći izbori trebali bi se održati 2026. godine... 

Dodik je kandidaturu, inače, najavio danas, 3. februara, na sjednici Glavnog odbora SNSD-a, kazavši da ova stranka "u sebi nosi snagu", da su "najveća snaga", a da im moral biti "jedinstven, trajan i istrajan i vratiti se narodu RS-a".

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

Prvi maj u BiH: Uslovi su loši, a protesti postali ritual bez socijalne borbe

"Naše pobjede moraju početi danas i istrajnost je ono što se od nas traži, a nema opravdanja za neuspjeh. Moramo služiti narodu", poručio je Dodik pa bizarno rekao kako moraju voditi računa "da Srbija uvijek bude na strani RS-a".

A, kakav bi govor bio da se nije dotakao Dejtona i Zapada, optuživši ih da je "sve što su radili nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma bilo političko nasilje i njegovo osporavanje": "Njima je Dejton poslužio da se okonča rat i ostvare njihovi ciljevi koje nisu postigli ratom. Zato su smislili bonska ovlaštenja koja nemaju veze sa pravom", zaključio je vožd, koji, očigledno, i dalje ne može da se dogovori da li je za ili protiv svega što piše u Dejtonskom mirovnom sporazumu...

Poslije sjednice, inače, još je kazao da oni ne žele da budu remetilački faktor u BiH, "koja se gradi s dva entiteta i tri konstitutivna naroda i to je osnov za bilo kakav dogovor u budućnosti". Rekao je i kako "oni nisu" za ulazak u NATO, ali jesu za saradnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije