Ministar Isak prisustvovao svečanoj primopredaji komandne dužnosti u bazi EUFOR-a

6
Radiosarajevo.ba
Ministar Isak prisustvovao svečanoj primopredaji komandne dužnosti u bazi EUFOR-a
FOTO: Facebook / Ministar Isak prisustvovao svečanoj primopredaji komandne dužnosti EUFOR-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, Ramo Isak, danas je prisustvovao svečanoj primopredaji komandne dužnosti EUFOR-a u bazi 'Butmir'.

Na ceremoniji, koja je bila održana uz prisustvo visokih vojnih zvaničnika, novi komandant EUFOR-a, generalmajor László Sticz iz Oružanih snaga Mađarske, zvanično je preuzeo komandu od dosadašnjeg komandanta, generalmajora Helmuta Habermayera iz Austrijske vojske.

Ministar Isak je čestitao generalmajoru Sticzu na preuzimanju komandne dužnosti te se zahvalio na podršci koju EUFOR kontinuirano pruža u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Svečanom primopredajom predsjedavao je generalpukovnik Hubert Cottereau, operativni komandant za operaciju ‘Althea’ u Bosni i Hercegovini.

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Mađarski general Sticz preuzima komandnu dužnost nad misijom EUFOR-a nakon dugogodišnjeg angažmana austrijskih generala na toj poziciji. Ministar Isak se oglasio na svojoj Facebook stranici izražavajući podršku novom komandantu i istaknuo važnost saradnje s EUFOR-om u očuvanju mira i stabilnosti u zemlji.

Ova primopredaja označava kontinuitet angažmana EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, s Mađarskom preuzimanjem komandne odgovornosti nakon austrijskog vodstva. Prije Austrije, komandu su držale zemlje poput Velike Britanije, Italije, Španjolske i Njemačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije