Salko Zildžić: Neka Ćudić plati porez državi, pa neka onda dijeli lekcije

7
Fena
Salko Zildžić: Neka Ćudić plati porez državi, pa neka onda dijeli lekcije
Foto: Privatni album / Salko Zildžić

Zastupnik SDA u Predstavičkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić kazao je da bi federalna zastupnica Sabina Ćudić prije nego što krene držati lekcije o funkcionisanju Federacije trebala platiti porez za firmu Studio Kolektiva koju je vodila.

"U svojim biografijama zastupnica Ćudić se voli hvaliti svojim 'iskustvom u privatnom sektoru'. Činjenica jeste da je onda vodila firmu Studio Kolektiva ali i da nije uplatila ni marku poreza državi, o čemu su izvještavali mediji", navodi u svojoj izjavi Zildžić.

Ako želi držati lekcije o zakonitosti, dodaje on, onda neka prvo objasni činjenicu da je "varala državu i Poresku upravu, što bi se svuda kaznilo brutalnim kaznama zatvora, a samo se ovdje tolerišu takve stvari zastupnici Ćudić jer ona očigledno vodi politiku koja odgovara HDZ-ovim strukturama u pravosuđu."

"Na koncu ovo sramotno izjednačavanje HDZ-ovih ucjena kojim je povezan izbor nove Vlade FBiH i Izborni zakon sa svima drugima, nije ništa drugo nego rad zastupnice oĆudić na skrivanju odgovornosti HDZ-a i nuđenje HDZ-u da sa Četvorkom, kao 'poželjnim partnerom', pravi vlast. Legitimno je da Ćudić to traži ali neka to otvoreno kaže građanima a ne ovako podmuklo", zaključuje u reakciji zastupnik Salko Zildžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije