Ćudić u Parlamentu FBiH: Vlada nema podršku ni same sebe, potpuno je rasulo

2
Radiosarajevo.ba
Ćudić u Parlamentu FBiH: Vlada nema podršku ni same sebe, potpuno je rasulo
Foto: Screenshot / Sabina Ćudić

Na dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH su, na insistiranje Vlade FBiH, uvršteni novi zakoni o doprinosima i o porezu na dohodak, ali su povučeni s dnevnog reda.

Ovo je izazvalo reakciju mahom opozicionih zastupnika.

Sabina Ćudić, šef Kluba poslanika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, istakla je da očito Vlada nema podršku ni same sebe, te da je na sceni potpuno rasulo.

"Zašto povlači zakone za koje su uputili urgenciju prije sedam dana da ih uvrstimo. Predsjedavajući, koji je član SDA, je to i učinio, da bi danas kolega Efendić iz SDA tražio da se povuku jer ne ispunjavanju kriterije, između ostalog širokih konsultacija, da bi ga demantovala zastupnica i ministrica finansija koja dolazi iz stranke koja je koalcioni partner SDA (Jelka Milićević, HDZ, op.a.), već ona navodi da nemamo dovoljan broj zastupnika", kazala je Ćudić.

Istakla je da nije tačno da nema dovoljno zastupnika jer ne bi održavali sjednicu.

"Ali ona želi reći da ova Vlada nema većinu ni podršku same sebe i ne može dogovoriti treba li zakone razmatrati. Ono što se dešaval proteklih sedam dana i što je sada kulminiralo je, jednom riječju, potpuno rasulo. Kako su rekli u Britaniji, vlada je mrtva, živjela vlada", dodala je Ćudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije