Salihović: Tužit ću Mektića za klevetu

Radiosarajevo.ba
Salihović: Tužit ću Mektića za klevetu
Facebook / Prtscr
U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine danas se održava ročište Goranu Salihoviću, suspendiranom glavnom tužiocu ovog tužilaštva.

Ročište se održava pred Prvostepenom disciplinskom komisijom VSTV-a.

Salihović je okupljenim novinarima pred Tužilaštvom BiH rekao da mu nije jasno zbog čega se ovdje neko krije.

"Ostajem pri svom zahtjevu da ovaj disciplinski postupak bude javan da svi vide o čemu se radi. Mi nemamo ništa kriti, pošto nema ništa. Jednostavno bih morao reagirati na Mektićeve izjave, mislim da je on bolestan. Iznosi laž, neistine i uvrede koje faktički ruše ovaj sistem. Krenuo je od Tužilaštva. Čovjek želi da bude i ministar i policajac i tužilac, možda i predsjednik države. Očigledno mu ne godi što je izgubio na izborima i ja ne znam šta više hoće. Ti napadi su takve prirode da je ovo urušavanje sistema. Mi ćemo ga tužiti za klevetu. VSTV mora reagovati zbog ovih napada koji su neprimjereni i koji su prešli svaku granicu. Čovjek vrijeđa sve od Izetbegovića do Dodika", rekao je Salihović.

Na samom ročištu ponovo je predloženo da se disciplinski postupak otvori za javnost, ali je Prvostepena komisija ostala pri odluci da isključi javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije