! / SAD nastavljaju sa podrškom Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH

29. 11. 2021. u 11:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i odbrambeni ataše Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadir Michael Tarquinto potpisali su 29. novembra 2021. godine Memorandum o razumijevanju - Plan aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje za 2022. godinu (Plan M2M aktivnosti) između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane SAD.

Prije ceremonije potpisivanja Memoranduma, pomoćnik ministra Zoran Šajinović zahvalio se na pomoći i podršci Sjedinjenih Američkih Država našim institucijama, te kazao da su Sjedinjene Američke Države bile, jesu i ostat će i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane sa Bosnom i Hercegovinom.

On se u ime Ministarstva odbrane BiH zahvalio cijelom timu Sjedinjenih Američkih Država na predanom radu i zalaganju, kao i predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koji su radili na pripremi ovog plana koji će doprinijeti povećanju opremljenosti i osposobljenosti Oružanih snaga BiH, kao i nastavku prijateljske i partnerske saradnje u oblasti odbrane.

Ceremoniji potpisivanja Memoranduma i plana bilateralne vojne saradnje između BiH i SAD-a prisustvovali su predstavnici organizacijskih jedinica MO BiH i ZŠ OS BiH zaduženi za implementaciju aktivnosti iz programa saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji su ujedno i sarađivali u pripremi ovog izuzetno sadržajnog i važnog dokumenta za naše ministarstvo.

U pratnji visokog vojnog zvaničnika i odbrambenog atašea Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadira Tarquinta, ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i šef Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH major Taib Grozdanić sa saradnicima, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA