Ministarstvo odbrane BiH u posjeti Hrvatskoj: Unaprijediti saradnju sa susjedima

0
Radiosarajevo.ba
Ministarstvo odbrane BiH u posjeti Hrvatskoj: Unaprijediti saradnju sa susjedima
Foto: MO BIH / Sa susreta u Splitu

Delegacija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine (MO BiH), predvođena ministrom dr. Sifetom Podžićem, prisustvuje na Jadranskoj vojnoj i vazduhoplovnoj izložbi i konferenciji (ASDA 2021).

Konferencija se održava u Splitu u organizaciji Ministarstva obrane Hrvatske (MO RH).

Na marginama ove izložbe i konferencije realizovan je i bilateralni sastanak MOBiH sa delegacijom MO RH.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim temama koje se tiču ova dva ministarstva i izražena obostrana spremnost, da se odnosi još više unaprijede.

Sa susreta u Splitu - undefined

Foto: MO BIH: Sa susreta u Splitu

"Izraženo je zadovoljstvo školovanjem odredjenog broja (33) mladih, budućih oficira u Hrvatskoj, kao i zahvalnost Hrvatskoj za uzimanje ućešća u gašenju požara u nekim dijelovima BiH. Ministar Podžić je takodjer izrazio spremnost da Ministarstvo odbrane BiH pomogne Hrvatskoj prilikom školovanja deminera, kao i pripadnika HV koje se pripremaju za mirovne misije, uzimajući u obzir da su u ovim disciplinama OS BiH vrlo stručne i iskusne", navodi se u saopćenju.

Ministar Podžić je iskoristio priliku da pozove kolegu iz Hrvatske, na uzvratnu posjetu Sarajevu i BiH prije isteka godine, što je gospodin Banožić sa radošću prihvatio.

"Ministar obrane Hrvatske izrazio je punu podšku BiH na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO i EU uz obećanje da će i u budućnosti Republika Hrvatska pružati maksimalnu podršku za ostvarenje ova dva vanjsko-politička cilja Bosne i Hercegovine", dodano je u saopšenju.

Sutra delegacija MO BiH nastavlja sa aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije