SAD: Denis Bećirović razgovarao sa najvišim zvaničnicima Savezne države Maryland

4
Radiosarajevo.ba
SAD: Denis Bećirović razgovarao sa najvišim zvaničnicima Savezne države Maryland
Foto: Predsjedništvo BiH / Denis Bećirović u SAD-u

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, razgovarao sa najvišim zvaničnicima Savezne države Maryland, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

U okviru boravka u SAD-u, Bećirović je posjetio Saveznu državu Maryland, gdje je razgovarao sa najvišim civilnim i vojnim zvaničnicima ove države, koja je partner BiH u oblasti odbrane.

Bećirović je u glavnom gradu Marylanda, Annapolisu, ukazao na važnost bilateralne saradnje Ministarstva odbrane BiH i odbrambenih institucija SAD-a. Naglašeno je da treba nastaviti vrlo uspješnu i intenzivnu saradnju.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se sa članom Kongresa SAD Michaelom Turnerom

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se sa članom Kongresa SAD Michaelom Turnerom

Razgovarano je o implementaciji raznih bilateralnih projekata, prije svega kroz program Državnog partnerstva sa američkom Saveznom državom Maryland.

U protekle četiri godine SAD je donirao 58 visokomobilnih višenamjenskih borbenih vozila i drugu raznovrsnu opremu Oružanim snagama BiH. Desetine pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovale su u programima vojnog usavršavanja i školovanja na raznim nivoima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Denis Bećirović u SAD-u
Foto: Predsjedništvo BiH: Denis Bećirović u SAD-u

U Marylandu je razgovarano o novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu Bosne i Hercegovine, te je iskazana spremnost za jačanja savezništva sa SAD-om i Saveznom državom Maryland.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije