Denis Bećirović formirao Savjet za ustavnopravna pitanja, na čelu Nedim Ademović

6
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović formirao Savjet za ustavnopravna pitanja, na čelu Nedim Ademović
Fena / Nedim Ademović

Pri Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića formiran je Savjet za ustavnopravna pitanja s ciljem razmatranja određenih pitanja iz nadležnosti Predsjedništva BiH.

Savjet razmatra aktuelna pitanja iz oblasti ustavnopravnog poretka o čemu daje sugestije i mišljenja koja član Predsjedništva BiH Denis Bećirović može uzeti u obzir prilikom donošenja odluka u funkciji ostvarivanja prava i dužnosti člana Predsjedništva BiH. Rad članova i ostvarivanje funkcija Savjeta za ustavnopravna pitanja zasniva se na pro bono osnovi.

Na prijedlog Bećirovića: Procurila imena svih kandidata za ambasadore iz reda bošnjačkog naroda

Na prijedlog Bećirovića: Procurila imena svih kandidata za ambasadore iz reda bošnjačkog naroda

 Na konstituirajućoj sjednica prisustvovalo je 19 pravnih stručnjaka iz oblasti pravne nauke, pravne struke i prakse, među kojima su akademici i profesori pravnih fakulteta, koji su izrazili spremnost da svojim znanjem, iskustvom i praktičnim djelovanjem daju doprinos razmatranju najvažnijih pitanja koja se odnose na daljnji demokratski razvoj Bosne i Hercegovine i ubrzanje njenog napretka u euroatlanskim integracijama.

Savjet je posebno razmotrio aktuelna pitanja zakonskog uređenja državne imovine.U vezi s tim, Savjet je stanovišta da uređenje državne imovine u konačnici mora biti pravno, a ne političko pitanje, da ono mora biti u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine i zakonom, kao i sa odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika Savjeta za ustavnopravna pitanja imenovan je Nedim Ademović, ekspert za ustavno pravo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije