Sabina Ćudić na Twitteru: "Prebacit će Vlada FBiH 63 milion KM Anti Kvesiću"

11
Radiosarajevo.ba
Sabina Ćudić na Twitteru: "Prebacit će Vlada FBiH 63 milion KM Anti Kvesiću"
Foto: TW / Sabina Ćudić / Sabina Ćudić i Ante Kvesić

U toku je rasprava na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta o predloženom zakonu u čijem je nazivu finansijska konsolidacija i restrukturiranje javnih zdravstvenih ustanova, kliničkih centara i bolnica u Federaciji BiH.

U dosadašnjem toku, uglavnom su govorili zastupnici iz opozicionih stranaka najavljujući da u principu nisu protiv zakona ove vrste, ali jesu protiv nagrađivanja menadžmenta u zdravstvenim ustanovama čije je loše poslovanje dovelo do dugova a sad im na osnovu ovog zakona, na upravljanje treba dati i dodatni novac poreznih obveznika za pokrivanje milionskih gubitaka.

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke, kazala je da se danas igraju pijace i da se sredstva dodjeljuju odokativno, a riječ je o stotinama miliona KM. 

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

Ubrzo se oglasila i na svom twitter profilu u zanimljivoj objavi.

Prenosimo je u cijelosti:

"Uživo: u toku je rasprava u parlamentu o finansijskoj konsolidaciji zdravstvenih ustanova FBiH. Prebacit će vlada 63 milion KM Anti Kvesiću u Mostaru (29 godina direktor bolnice), koji tim povodom kaže: Sada ćemo "riješiti neke stvari koje nam vise, a o ciframa je nezgodno govoriti.", napisala je Ćudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije