Sabina Ćudić: Čudi me da Novalić nije bio u Vučićevom predizbornom spotu

11
Radiosarajevo.ba
Sabina Ćudić: Čudi me da Novalić nije bio u Vučićevom predizbornom spotu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sabina Ćudić

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku u 2021. godini poljoprivreda proizvodnja u gotovo svim kategorijama opada, istakla je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije koja je kroz pet oblasti analizirala Prijedlog budžeta Federacije za 2022.

"Uvoz će rasti, izvoz će opadati, cijene će rasti", istakla je usvom obraćanju Ćudić, navodeći primjere iz regije.

"Stručno oko premijera Novalića vidi dalje. On zna bolje i od Srbije, i od Sjeverne Makedonije i Hrvatske. On jednostavno smatra da je ovo vrijeme za uvoz i zašto narušavati 50 godina tradicije uvoza pšenice iz Srbije, kada jednostavno tu tradiciju možemo da nastavimo. Pravo je čudo da se gospodin Novalić nije našao u predizbornom spotu Vučića", istakla je Ćudić, prenosi N1

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

"Na ovaj način smo odlučili da sahranimo poljoprivrednu proizvodnju Federacije BiH , i oslonimo se na sadaku na koju smo tradicionalno navikli pod ovom Vladom i pomoć od zemalja koje užurbano zaustavljaju izvoz kako bi obezbijedili svoje građane", smatra Ćudić.

O ulaganju u obrazovanju u ovom budžetu, kako kaže Ćudić, Novalić je obrazovanje spomenuo tek jednom rečenicom, govoreći o izgradnji srednjoškolskog centra u Travniku.

O ulaganju u turizam od šest miliona KM, Ćudić je to uporedila sa prolaskom pored teretane što smatra "ozbiljnim i izuzetno važnim u svoje pripreme za nastup na Olimpijadi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije