Ronioci Civilne zaštite RS-a tragaju za Mulićem u rijeci Bosni od Doboja do Maglaja

Fena
Ronioci Civilne zaštite RS-a tragaju za Mulićem u rijeci Bosni od Doboja do Maglaja
Specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom Uprave Civilne zaštite RS-a, na poziv kolega iz Federacije BiH, danas je ponovo angažovana u traženju nestalog Aldina Mulića, koji je prošle sedmice pao u nabujalu rijeku Miljacku.

Prema potrebi i planu Federalne uprave civilne zaštite, Specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom, s odgovarajućim kapacitetima, angažovana je u potrazi uz rijeku Bosnu na potezu od Doboja do Maglaja, saopćeno je iz Civilne zaštite RS-a.

Ova aktivnost zasnovana je, naglašavaju, na kolegijalnosti, solidarnosti, humanosti, te na osnovu Sporazuma o saradnji entitetskih civilnih uprava iz 2000. godine.

Prije par dana Specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom također je s kolegama iz FUCZ-a vršila potragu za nestalim Mulićem u rijeci Bosni.

Zbog povećanja vodostaja rijeka na sjeverozaopadu i sjeveru RS-a bili su tada vraćeni u Banju Luku u stanje pripravnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije