Ročište odgođeno: Ovo je prva izjava Zeljkovića nakon hapšenja

1
Radiosarajevo.ba
Ročište odgođeno: Ovo je prva izjava Zeljkovića nakon hapšenja
Arhiv / Branislav Zeljković

Na zahtjev odbrane, sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci Branimir Jukić odgodio je ročište za određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću i drugima.

Ovu informaciju je potvrdio advokat Miloš Stevanović.

"Odbrana osumnjičenih tražila je od tužilaštva da joj se dostave dokazi, pa je ročište odgođeno za danas u 18 časova", rekao je Stevanović za Srpskainfo.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Osumnjičeni Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Saša Marković, vlasnik turističke agencije 'Travel for fun', Slavko Bojić, vlasnik firme 'Procontrol' i Dragan Dubravac, vlasnik firme 'Promeding', osumnjičeni su za malverzacije prilikom nabavki medicinske opreme u vrijeme vanrednog stanja u bh. entitetu RS, izazvanog pandemijom koronavirusa.

Zeljković je izjavio tokom saslušanja u Tužilaštvu da nije učinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, te da su on i službe kojima je rukovodio, postupali u skladu sa zakonom.

Zeljković je ujedno tužioca upoznao da on nije izbjegavao dolazak na saslušanje, te da je 15. septembra imao zakazan pregled u Beogradu i da je zbog toga napustio Banja Luku.

"Nisam znao kada će se obaviti pretres i da će se u to vrijeme ukazati potreba za mojim isptivanjem", branio se osumnjičeni Zeljković.

Nakon što je saznao da su ga tražili, Zeljković je naveo da se javio glavnom inspektoru Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

"U prilogu je dostavio i medicinsku dokumentaciju u originalu", saznaje Srpskainfo od izvora iz istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije