Detalji hapšenja Zeljkovića i ostalih: Zaradili oko 800.000 KM?

7
Radiosarajevo.ba
Detalji hapšenja Zeljkovića i ostalih: Zaradili oko 800.000 KM?
Foto: RTRS / Branislav Zeljković

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a i ostali koji su jučer uhapšeni, sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja čime je, sumnja se, pribavljena korist od gotovo 800.000 KM, pišu Nezavisne novine, pozivajući se na svoje izvore.

Kako dodaju sagovornici pomenute novine, između ostalog, sumnja se da su Institutu fakturisane maske po cijeni od 6,90 KM po komadu, a nabavljane su za 0,36 KM. 

Policija RS-a, podsjećamo, privela je Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Nakon jučerašnje akcije u kojoj su uhapšene tri osobe smatralo se da je Zeljković u bjekstvu, ali se u međuvremenu javio MUP-u RS. 

Ubrzo je priveden i sproveden na kriminalističku obradu.

"Zeljković se trenutno nalazi u službenim prostorijama MUP-a RS, gde će kao i ostali osumnjičeni biti ispitan", rekao je izvor iz istrage.

Za Zeljkovićem se tragalo u okviru istrage o nezakonitostima u radu Instituta za javno zdravstvo RS u postupcima javnih nabavki zaštitne medicinske opreme.

Po nalogu Tužilaštva RS jučer su izvršeni pretresi u Institutu i više firmi, a uhapšeni su vlasnik turističke agencije Travel 4 fan Saša Marković, direktor firme Promeding Dragan Dubravac i direktor Prokontrola Slavko Bojić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije