Reakcija Muriza Memića na vijest da je Dalida Burzić izabrana za sutkinju Suda BiH

F. Z.
Reakcija Muriza Memića na vijest da je Dalida Burzić izabrana za sutkinju Suda BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Dalida Burzić izabrana je danas, na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), za sutkinju državnog Suda.

Dalida Burzić izabrana za sutkinju Suda Bosne i Hercegovine

Burzić je na poziciji glavne tužiteljice Kantona Sarajevo, gdje je, između ostalog, bila suočena s mnogim kontroverzama, najviše zbog slučaja Dženan Memić.

Nakon informacije da Burzić odlazi u Sud BiH, pozvali smo Dženanovog oca Muriza Memića, koji na početku izjave za Radiosarajevo.ba govori "znao sam ja za to već neko vrijeme"...

"Šta da kažem drugo, osim živimo u BiH", govori nam Muriz. "S ovim se pokazuje da se kriminal ovdje isplati. Nemam ja šta više reći, ja sam Dalidi rekao sve što imam."

Pogledajte film Jara: O dobroj duši, o ljubavi, o Dženanu Memiću

Dodao je još i ovo:

"Možda je najbolje da Milan Tegeltija (predsjednik VSTV, op.a.) sve objasni. Upoznat je s kompletnim slučajem Memić i eto, opet je donio ovakvu odluku. I, samo neka se zna, dobro je lobirao za njen izbor", kazao je Memić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život, a preminuo je 15. februara na KCUS-u. S njim u društvu tada je bila Alisa Mutap, ali do danas nije otkriveno na koji način je Dženan zadobio smrtonosne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije