Muriz Memić nastavio sa davanjem iskaza u Tužilaštvu BiH: Koji su naredni koraci?

F. Z.
Muriz Memić nastavio sa davanjem iskaza u Tužilaštvu BiH: Koji su naredni koraci?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić
Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je pretučen osmog februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a koji je sedam dana kasnije i uslijed zadobijenih povreda i preminuo u KCUS-u, nastavio je sa davanjem iskaza u državnom tužilaštvu.

Ifet Feraget rekao je za Radiosarajevo.ba rekao je šta očekuje u narednom periodu kada je u pitanju istraga ubistva Dženana Memića.

"Ja se ne bih miješao u rad tužilaštva. Neka oni vode te takozvane provjere. Postupak pred vrhovnim sudom je pri kraju i ja očekujem da će žalba biti odbijena. Dokazi su više nego jasni. Tužilaštvo BiH će u narednom periodu vući konkretne poteze i pozivati i ostala lica na davanje iskaza. Postupak je jako osjetljiv i ja se neću miješati u rad tužilaštva. Mogu samo reći da ću nastojati i da se slučaj Davida Dragičevića prebaci u državno tužilaštvo.

Tužilaštva u Banjoj Luci i okružno i republičko su kontaminirana i ne mogu sami sebe istraživati. To je jedno od temeljnih načela u pravu i zato očekujem da i taj slučaj preuzme državno tužilaštvo. Radi se o organiziranom kriminalu i zataškavanju ubistva, a na tome ne smije ostati", rekao je za Radiosarajevo.ba Ifet Feraget, advokat Muriza Memića i Davora Dragičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije