Reagiralo MVP: Zamjeniku kosovskog ministra izdata viza za posjetu BiH

Radiosarajevo.ba
Reagiralo MVP: Zamjeniku kosovskog ministra izdata viza za posjetu BiH

Ministarstvo inostranih poslova BiH saopćilo je danas da je zamjeniku ministra za dijasporu  Kosova Ćerimu Bajramiju izdalo vizu radi privatne posjete BiH.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da je Bajrami uz prilaganje propisno ovjerenog poziva državljanina BiH za privatnu posjetu BiH, u skladu sa svim važećim zakonskim i podzakonskim aktima BiH, aplicirao za pribavljanje vize za ulazak u BiH.

"Nakon obrade predmetnog zahtjeva,on je od nadležnih organa BiH odobren i imenovanom je izdata viza radi privatne posjete BiH", navodi se u saopćenju.

Iz Ministarstva naglašavaju da, nakon zakonitog ulaska stranih državljana u BiH, ministarstvo nema nadležnosti za kontrolu usklađenosti aktivnosti istih lica sa važećim zakonima u BiH.

"Sva potencijalno nezakonita ponašanja stranih državljana unutar BiH mogu biti predmet istrage nadležnih organa u BiH", napominje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije