Razim Čolić novi je ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji

1
Radiosarajevo.ba
Razim Čolić novi je ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji
Foto: Islamska zajednica / Razim Čolić

Na prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića donesena je odluka o imenovanju Razima Čolića na dužnost vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji (Rijad), potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Time je Muhamed Jusić razriješen dužnosti vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji u Rijadu, kao i sa dužnosti nerezidentnog ambasadora u Republici Jemen i Sultanatu Oman.

Razim Čolić rođen je 1963. godine u Gradačcu. Završio je Filozofski fakultet - komparativne religije i engleski jezik u Islamabadu. Aktivno govori, čita i piše engleski i arapski jezik. Obavljao je dužnost ambasadora BiH u Kraljevini Saudijskoj Arabiji od 2005. do kraja 2012. godine.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Tokom njegovog mandata pokrenuti su gotovo svi međudržavni bilateralni sporazumi između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije koji su okončani ili još traju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije