Rasprava na sjednici VSTV-a: Je li predsjednik trebao razgovarati sa porodicom Memić

Radiosarajevo.ba
Rasprava na sjednici VSTV-a: Je li predsjednik trebao razgovarati sa porodicom Memić
FOTO: VSTV / Sjednica VSTV-a

Sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) počela je raspravom o tome da li članovi trebaju primati oštećene strane u postupcima na sastanke.

Rasprava je pokrenut nakon što je predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija obavijestio članove da je jučer održao sastanak sa Murizom Memićem.

Kako prenose mediji, član VSTV-a Davor Martinović istakao je da mu je malo zasmetalo jer je ovo bio već drugi sastanak predsjednika VSTV-a s porodicom Memić.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

"S druge strane ista ta osoba je na skupu pred ljudima i kamerama najoštrije napala potpredsjednicu ovog Vijeća. Mislim da to nije dobro. Postavlja se pitanje hoćemo li mi primati sve oštećene. Mora se znati šta je naša nadležnost”, kazao je Martinović.

Član VSTV-a Srđan Forca istakao je također kkao smatra da nije dobra praksa da se primaju stranke u postupku na sastanke, dok su članovi Mustafa Šabić i Sanin Bogunić podržali ovaj sastanak. Bogunić je naveo kako Memić nije stranka u postpuku.

Kako javlja reporterka Nove BH, raspravljalo se i o izvještavanju medija o predmetima ovog vijeća, s naglaskom na slučaj glavne tužiteljice Gordan Tadić.

"Članovi Drugostepene disiciplinske komisije u predmetu Tadić kazali su da su postupili po zakonu, kad su javnost držali u neizvjesnosti o tome šta su odlučili", piše Nova BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije