Rasprava Mektića i Cenić oko Dodikove miljenice se nastavlja: 'Pogana je na jeziku'

2
Radiosarajevo.ba
Rasprava Mektića i Cenić oko Dodikove miljenice se nastavlja: 'Pogana je na jeziku'
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić

Rasprava putem Twittera između Dragana Mektića, poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Svetlane Cenić, političke analitičarke i dalje je aktuelna.

Tema je Sanja Vulić, poslanica SNSD-a.

Mektić je na svom Twitter nalogu napisao da Vulić ima više od 40 godina, a nije se porodično ostvarila pa je "boli ona stvar za narodom". 

U polemiku se uključila analitičarka Svetlana Cenić.

"Mektiću, ako nemaš pametnijih argumenata u debati, nemoj i ove degutantne, koji govore o tebi, a ne o Sanji Vulić", napisala je Cenić.

Kasnije se Cenić ponovo oglasila i napisala:

"Ne razumem poruke koje dobijam. Ne branim ja Vanju ili Sanju već sve žene koje su brutalno napadnute. Branite princip, pa ćete odbraniti i sestre, i kćerke, i majke, i snaje".

Mektić je na ovo odgovorio:

"Žene od mene ne trebaš braniti, ja ću uvijek biti spreman životom da ih štitim. Ali morate biti spremni osuditi neljudske postupke žena poput Sanje Vulić koja bez i jednog argumenta opasno pokušava kompromitovati ljude".

"Već sam se o dotičnoj izjasnila i savršeno je nebitna u svojoj ostrašćenosti, bahatosti i obožavanju vođe. Takvu će je pamtiti. Dovoljno samu sebe blamira. Govorim da treba poštovati izbor žena koje nisu udate, imaju godina, nisu rađale iz bilo kojeg razloga".

Mektić je zatim napisao da Vulić nije nebitna.

"Varate se, nije nebitna, olako prelazite preko njenih nastupa, kao javna ličnost i poslanik njena riječ ima posebnu težinu, olako je doživljavate a vrlo je pogana na jeziku. Opasno neargumentovano etiketira ljude".

Mektić: Ja to želim znati

Vulić, koja je članica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH, prethodno je prozvala Mektića tvrdeći da zahvaljujući njegovom glasu "Bošnjaci dobijaju podršku za sve", a što, navodno, pokazuje njegovo glasanje za inicijativu Denisa Bećirovića o “hibridnom ratu” radi jačanja kapaciteta odbrane BiH.

Nakon ove izjave, uslijedila je Mektićeva reakcija koja je naišla na oštre komentare.

“Šta je sporno, koji se nacionalni srpski interes štiti time što nas neko ugrožava? Ja to želim znati. Drugo je pitanje što Vulić ima više od 40 godina, a nije se porodično ostvarila pa je boli ona stvar za narodom. Nema ni kučeta ni mačeta", napisao je Mektić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije