Radovi na vodovodnoj mreži: Od 8 do 17 sati obustava saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Radovi na vodovodnoj mreži: Od 8 do 17 sati obustava saobraćaja
U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po mokrom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona.
Na dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 
 
Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu M-4 Teslić - Jelah (na lokalitetu Vrela, 8-16 sati). Za danas je najavljen i početak radova na deminiranju na magistralnom putu M-6 Stolac - Ljubinje, tako da će na ovoj dionici od 7 do 16 sati dolaziti do povremenih polusatnih obustava.
 
Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka - Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i  M-19.3 Rogatica - Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati),  dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi. 
 
Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-14 Bihać - Bosanska Krupa, M-16 Donji Vakuf - Bugojno, M-16.2 Prozor - Jablanica, M-17 Maglaj - Doboj, M-17 Blažuj - Tarčin i M-18 Priboj - Simin Han.
 
Upozoravamo vozače da će danas od 09 do 14 sati tunel Crnaja na magistralnom putu M-17 Jablanica - Konjic zbog neophodnih radova biti bez električne energije, zbog čega je na ovom lokalitetu neophodna sporija i opreznija  vožnja.
 
Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje - Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

KANTON SARAJEVO

- Od 8 do 14 sati, zbog izvođenja neophodnih radova mogu se očekivati obustave saobraćaja u ulici Vilsonovo šetalište (od raskrsnice s ulicom Topal Osman paše i Ložionička, do raskrsnice s ulicom Franje Račkog).
- Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja s mostom Skenderija do spoja s mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smjeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
 - Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 8 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice s ulicom Hambina carina do raskrsnice s ulicom Bostarići). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Komatin-Hambina carina-Brajkovac-Lipe-Komatin i obratno.
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transverzale i novoizgrađene “A” transverzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice s ulicom Olimpijska do raskrsnice s ulicom Ante Babića).
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Dalmatinska, Halilbašića, Sulejmana Omerovića Cara, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne  i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije