Radovi na ulici Obala Kulina bana - gdje je zabranjen saobraćaj?

Radiosarajevo.ba
Radovi na ulici Obala Kulina bana - gdje je zabranjen saobraćaj?
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.
Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima zemlje. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.
 
Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati).
 
Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i  M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati).
 
Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.
 
Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.  Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. 

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Skenderija do spoja sa mostom Drvenija i od spoja sa mostom Ćumurija do spoja sa mostom Šeher-Ćehajina ćuprija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
 - Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice sa ulicom Hambina carina do raskrsnice sa ulicom Bostarići). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Komatin-Hambina carina-Brajkovac-Lipe-Komatin i obratno.
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Sulejmana Omerovića Cara, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska,  Zmaja od Bosne  i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije