Radončić nakon sastanka s Palmerom: SDP delegitimiše sebe kao lidera opozicije

13
L. M.
Radončić nakon sastanka s Palmerom: SDP delegitimiše sebe kao lidera opozicije
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, lider SBB-a, obratio se medijima nakon sastanka sa predstavnicima međunarodne zajednice u vezi izborne reforme u BiH Angelinom Eichorst i Matthewom Palmerom.

U svom obraćanju kritikovao je odluku SDP-a BiH jer su se povukli iz pregovora o izmjenama Izbornog zakona u BiH jer smatraju da nije potrebno pregovarati dok je u toku udar na državni i ustavni poredak i blokada instiucija.

"SDP koji je odbio prisustvovati sastanku u Neumu delegitimiše sebe kao lidera opozicije", poručio je.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Radončić je rekao kako očekuje da će pomak biti napravljen upravo u Neumu.

"Pregovori će se voditi u Neumu, situacija oko Ukrajine se komplicira i kulminira, i mislim da je ovo zadnja šansa kada ćemo imati ovoliku pažnju Washingtona i Brisela", rekao je lider SBB-a.

U više navrata je istakao kako se SBB ne povlači iz pregovora.

"Ne smatram mudrim potez prijatelja iz SDP-a, SDP je na bazi izbornog rezultata je lider opozicije. SDP se ovim delegitimira kao lidera, jer lider mora biti na svim značajnim mjestima gdje možemo razmjeniti sve argumente, naročito prema HDZ-u i BiH. Bježanje, sklanjanje ili izbjegavanje nije politički čin odgovornih ljudi", smatra Radončić.

Dodao je da novog prijedloga izbornog zakona nema, ali i da vjeruje u mogućnost pomaka u Neumu. 

"Nije neka mudrost otkriti da je vladajućim strankama HDZ-u, SDA-u, i SNSD-u odgovara da se ništa ne dogodi i da se nastavi izborna krađa", rekao je Radončić.

Na kraju obraćanja Radončić je zaključio da ako se radi o dizanju izbornog standarda ne možemo govoriti o tehničkim izmjenama, već o suštinskim

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije