Kojović: Naša stranka se povlači iz pregovora o izbornoj reformi

8
L. M.
Kojović: Naša stranka se povlači iz pregovora o izbornoj reformi
Foto: Naša stranka / Predrag Kojović

Predrag Kojović, državni parlamentarac Naše stranke kazao je danas nakon sastanka sa Matthew Palmerom i Angelinom Eichorst, međunarodnim predstavnicima za izbornu reformu, da su do danas imali nade da će se desiti izborne promjene, međutim, od danas izlaze iz pregovora.

"Mi smo ostali u ovom procesu sve do ovog sastanka jer smo mislili da imamo veliku odgovornost s obzirom da je naš prijedlog ustavnih promjena prošao komisijsku fazu. Nakon ovoga sastanka, jasno je da opcija građanske BiH nema realnu šansu u Neumu i da se o njoj ne može ravnopravno razgovarati", naveo je Kožul.

Prema njegovim riječima, pogrešno je rješenje tražiti u krugu koji je bilo ponuđeno, prijedlog da se ne zadire u RS i da se mora zadovoljiti zahtjevima Dragana Čovića.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

"Prijedlozi koje će razmatrati u Neumu su na tom tragu i mi smo se povukli. Mi moramo imati izbore i apelujem da građani o izborima razmišljaju kao o referendumu. Ono što smo dobili u ovim pregovorima nije korak naprije, nego korak nazad u najboljem slučaju, segmentiranje ovog stanja koje imamo", zaključio je.

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde rekao je da se oni ne povlače iz pregovora te da idu u Neum na sastanak.

"Bojim se Izetbegovićevog i Čovićevog sastanka iza zatvorenih vrata i zato idemo. Smatramo da je to naša dužnost", rekao je Konaković.

Kazao je kako trenutne pregovore svi s pravom zovu "posljednjom rundom pregovora" jer je činjenica da je ovo posljednji trenutak za dogovor, odnosno da postoji i jedna mala šansa da se dio toga dogovori u aprilu.

Na današnjem sastanku im je prezentirano, kako kaže Konaković, "sve što se do sada u javnosti govorilo, indirektni model, direktni, i stavovi iz RS".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Najnovije