Radojičić tvrdi: Laž je da su na slavi koronavirusom zaražene 22 osobe

Radiosarajevo.ba
Radojičić tvrdi: Laž je da su na slavi koronavirusom zaražene 22 osobe

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, saopštio je danas nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije Banjaluke da se informacija o 22 lica zaraženih na jednoj slavi smatra dezinformacijom i da Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi istragu.

"U proteklih danima je po društvenim mrežama širena informacija koju u gradskom štabu smatramo dezinformacijom. Oko toga MUP vodi istragu, jer je informacija govorila o tome da se na jednoj slavi koja je organizovana na Lazarevu subotu 22. lica zarazilo koronavirusom. Ta informacija je bila masovno prisutna na društvenim mrežama u uzorku lica koja su u proteklih dana oboljevala, nemamo nijedno lice koje se može dovesti ili je izjavilo nešto slično niti ni približno tog broja koje možemo dovesti u zajedničku vezu ili žarište. Tako da se najvjerovatnije radi o dezinformaciji koju je neko kreirao, a stvar je istražnih organa da utvrde ko i zašto je eventualno pustio takvu informaciju", rekao je Radojičić i pozvao građane da ako imaju drugačiju informaciju da se zaista tako nešto i dogodilo, da prijave MUP-u Srpske, prenosi ATV.

U ovom momentu to se smatra samo dezinformacijom, poručio je Radojičić.

"Proteklih dana u Banjaluci imali smo rast broja oboljelih. Iako ih možemo dijelom dovoditi u vezu sa nedavnim praznicima, teško je ustanoviti pojedinačni klaster ili žarište koje bi vezivalo veći broj lica", kaže gradonačelnik Banjaluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije