Radojičić: Starijim od 65 godina dva termina za izlazak, otvaraju se trgovine

Anadolija
Radojičić: Starijim od 65 godina dva termina za izlazak, otvaraju se trgovine

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, danas je, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije, rekao je da u ovom gradu ostaju na snazi sve mjere do 13. aprila, a da je utorkom i petkom od sedam do 11 časova zabranjeno kretanji svim građanima mlađim od 65 godina. U to vrijeme mogu se kretati stariji od 65 i oni koji idu na posao.

Pored toga, na sjednici Štaba za vanredne situacije u Banjoj Luci danas je odlučeno da od sutra i u ovom gradu mogu raditi trgovine kojima je dozvoljen rad odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije od sedam do 15 časova uz pridržavanje svih preporučenih mjera.

U pitanju su prodavnice sa bijelom tehnikom, elektro i vodomaterijaloma, autodijelovima, građevinskim materijalom i sličnim. Uvodi se i još šest autobuskih linija koje koriste prvenstveno zdravstveni radinici i pripadnici MUP-a RS.

Igor Radojičić je nakon mjesec dana od pojave nultog pacijenta u Banjaluci rekao je da je Štab ocijenio da je u najvećoj mjeri zaštićeno zdravlje stanovništva i dodao da imaju kontrolu nad svim klasterima. Prema njegovim riječima, rast broja oboljelih je linearan i to je ono što su i željeli postići mjerama koje su donosili.

"Potrebno je da se disciplinovano nastavi primjena svih mjera", kazao je Radojičić.

Do sada su u Banjaluci registrovane ukupno 194 osobe pozitivne na koronavirus, a oko 2.000 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a još nije dosegnut vrhunac epidemije.

"Moramo održati pod kontrolom sve domaće klastere i oboljele, kao i spriječiti unošenje virusa iz inostranstva zbog čega je obavezan 14-dnevni karantin u lokalnim zajednicama", kazao je Radojičić.

Obzirom da predstoje uskršnji i vaskršnji praznici, on je upozorio sve koji bi da iz inostranstva dođu ovim povodom da će praznike provesti u karantinu.

Preko Centra za socijalni rad danas počinje podjela 1.617 paketa pomoći. 

Zbog smanjenog obima posla zatvara se nekoliko laboratorija gradskog Doma zdravlja, a nastaviće da rade laboratorije u naselju Lazarevo, te na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije