Radojičić o zatvaranju: Bilo bi manje zaraženih, ali više nezaposlenih

Radiosarajevo.ba
Radojičić o zatvaranju: Bilo bi manje zaraženih, ali više nezaposlenih
Foto: Srpskainfo / Igor Radojičić

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je da sve mjere koje se donose kako bi se spriječilo širenje koronavirusa moraju biti uravnotežene kako ne bi izazvale druge probleme u odnosu na zdravstvene.

"Moramo voditi računa prvo o zdravlju stanovništva, ali isto tako o ekonomskim i socijalnim prilikama. Ako bismo potpuno 'zatvorili život' - zabranili rad ugostiteljstva, fabrika, usluga i slično, onda bismo za, možda 50 manje oboljelih imali 1.000 manje zaposlenih", rekao je Radojičić.

On je naveo da je u periodu pandemije, uz brigu o životu i zdravlju stanovništva, izdefinisan i, kako je rekao, cilj broj tri, koji se odnosi na ekonomske i socijalne prilike, prenose Nezavisne novine.

"Prema tome, svaka mjera mora biti uravnotežena kako ne bi izazvala druge, veće probleme u odnosu na one zdravstvene. Dakle, osnovna preporuka je da se smanji broj kontakata. Došlo je hladnije vrijeme, više ljudi boravi u zatvorenim prostorima i ovo je period u kojem ima i više proslava. Sve su to uslovi za širenje virusa. Ukoliko smanjimo broj kontakata smanjićemo i broj zaraženih i pritisak na zdravstvene ustanove", istakao je Radojičić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije