Jedan od radnika koji je pronašao aviobombu: Nije me strah, ja bih je natovario

F. Z.
Jedan od radnika koji je pronašao aviobombu: Nije me strah, ja bih je natovario
PrtScr / Ispovijest radnika

U blizini zgrade RTV doma u sarajevskom naselju Alipašin Most radnici KJKP "Rad" jutros su pronašli aviobombu tešku 500 kilograma velike razorne moći (1.000 libri), potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Kod RTV doma pronađena opasna aviobomba, u planu evakuacija stanovništva

Poznata razorna moć i porijeklo pronađene aviobombe kod RTV doma

Još najmanje sto godina će se uklanjati eksplozivna sredstva u BiH

Jedan od radnika koji je upravljao bagerom na mjestu gdje su pronašli aviombomu je ispričao medijima kako se sve odvijalo.

"Prilikom izvođenja radova na iskopu, kada smo kopali temeljnu stopu u laporu na dubini od oko pet metara,  bagerista je povukao lapor ali hvala Bogu nije zakačio upaljač niti bombu, nego je ona bila u zemlji. Istresajući zemlju ugledao je da je aviobomba. On je sa zemljom nju izvukao i bacio gore gdje deponuje materijal", kazao je on.

Kaže on da se nije prepao, jer ovo nije prva bomba sa kojom se susreo, te da je vadio bombe i na Pofalićima i Alipašinom polju.

"Nema tu straha. Sada bi je ja utovario bagerom, stavio malo zemlje na kamion i da je mogu transportovati na mjesto gdje treba. Nije se kolega prepao, nije mu valjda ni žao poginuti, valjda se naživio", rekao je on.

Pogledajte šta je poručio hrabri radnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije