! / U cijeloj Bosni i Hercegovini uveden policijski sat

21. 03. 2020. u 18:44:00 A. S.

Shares: 1406

Na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine će se od večeras uvesti policijski sat, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

To je potvrđeno na e-mail sjednici Federalne uprave civilne zaštite, koja je još u toku.

"Policijski sat će biti od sutra od 18 sati do pet sati ujutro narednog dana na području cijele Federacije BiH", potvrdila je za naš portal Majda Kovač, viša stručna saradnica za odnose s javnošću u Federalnoj upravi civilne zaštite.
VAŽNO! - undefined

Foto: FUCZ: VAŽNO!

Podsjetimo, Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se u manjem bh. entitetu od večeras, od 20 sati do pet ujutro, uvodi zabrana kretanja za sve građane, a u FUCZ je danas došla preporuka od ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare da se izvrši sigurnosna procjena radi uvođenja policijskog sata na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine. 

"Oba premijera, iz FBiH i RS Fadil Novalić i Nebojša Višković, su bili saglasni da se uvede policijski sat na teritoriji cijele BiH. Odluka je upravo donesena", dodali su za Radiosarajevo.ba iz FUCZ-a.

Na sutrašnjoj sjednici bit će usaglašeno ko će biti izuzet od ove naredbe, te uz kakve će se dozvole kretati svi koji imaju radnu obavezu, te predstavnici medija. 

Na ove brojeve možete prijaviti osobe koje bi trebale biti u samoizolaciji, a nisu

I dok se cijeli svijet bori kako što bolje suzbiti širenje infekcije COVID-19, svaki dan svjedočimo kako smo okruženi neodgovornim pojedincima, grupama koji ne haju za pandemiju. Ne postoji osoba koja nije čula koliko su u ovom trenutku važne mjere samokontrole, što je moguće veće samoizolacije, ali pojedini, među kojima su i ljekari i graničari, žmire na mogućnost da i našu zemlju pogodi najcrnji, wuhanski ili italijanski scenarij.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA