FUCZ: Ako se građani ne budu pridržavali mjera, uvest će se i policijski sat u FBiH

A. S.
FUCZ: Ako se građani ne budu pridržavali mjera, uvest će se i policijski sat u FBiH
Foto: Vlado Azinović (čitatelj) / Sarajevo u doba COVID-19

Druga je sedmica na izmaku otkako je koronavirus stigao i u Bosnu i Hercegovinu. Iz sata u sat u našom zemlji raste broj oboljeljih (trenutno 95), pa samim tim institucije poduzimaju mjere kako bi se na vrijeme zaštitilo stanovništvo.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se u manjem bh. entitetu od večeras, od 20 sati do pet ujutro, uvodi zabrana kretanja za sve građane.

Slično se očekuje i u Federacji BiH, jer se određene naredbe koje je izdala Federalna uprava Civilne zaštite - ne poštuju. Tu se u prvom redu misli na posljednju odluku u kojoj se tražila zabrana kretanja mlađih od 18 godina i starijih iznad 65 godina. 

Federalnom štabu civilne zaštite tokom danas će biti upućena preporuka za uvođenje policijskog sata na teritoriji Federaciji Bosne i Hercegovine, javio je N1.

Tragom ove vijesti kontaktirali smo Štab FUCZ-a, u želji da saznamo informaciju više i kada se očekuje donošenje odluke. 

"U ovom trenutku je došla preporuka od ministra unutrašnjih poslova Aljoši Čampari da se izvrši sigurnosna procjena radi uvođenja policijskog sata na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine. Vjerujem da ćemo imati hitnu telefonsku sjednicu. Postoji velika mogućnost da se i u FBiH donese odluka o uvođenju policijskog sata već danas", potvrdili su iz FUCZ-a za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije