Na snimku s nadzorne kamere iz noći kad je stradao Dženan Memić vidi se kombi

S. H.
Na snimku s nadzorne kamere iz noći kad je stradao Dženan Memić vidi se kombi
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu pušten je snimak s nadzorne kamere Kuvajtske rezidencije koja se nalazi Velikoj aleji iz noći kada je stradao Dženan Memić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uložilo je kao dokaz snimak s videonadzora Kuvajtske rezidencije nastao oko 22:30 sati 8. februara 2016. godine kada je u Velikoj aleji stradao Dženan Memić.

Na snimku se vidi kombi kako u 22:31 sati prolazi Velikom alejom na Ilidži.

Tužiteljica kantonalnog Tužilaštva ustvrdila je u svom iskazu kako se na snimku vidi kombi kojim upravlja Ljubo Seferović, te kako kombi usporava u tom predjelu Aleje kako bi skrenuo u ulicu Jasike.

Advokat Ljube Seferovića, optuženog da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Memić, uložio je prigovor Sudu ustvrdivši kako se na snimku ne vidi Seferović kako upravlja vozilom i tvrdeći kako kombi koji se vidi na snimku nije VW koji je posjedovao njegov klijent.

Rusmir Karkin također je uložio žalbu na komentar tužiteljice da se na snimku vidi kako kombi usporava, navodeći kako je komentar neprimjeren.

Dodao je i kako Tužilaštvo dezavuira javnost i kako je na Sudu da ocijeni šta se vidi na snimku koji je pušten u sudnici.

"Odbrana tvrdi da na snimku nije VW kombi niti njime upravlja Ljubo Seferović", rekao je Karkin.

Karkin je prigovorio i na to što je tehničko osoblje koje je zaduženo za puštanje videosnimaka u sudnici policajac, a ne zaposlenik Tužilaštva KS-a.

On je rekao i kako policajac, odnosno zaposlenik MUP-a KS-a na Odjelu za forenziku, koji je pomagao Tužilaštvu pri istrazi i koji se spominje u Izvještaju ad hoc tijela Skupštine KS-a o slučaju Memić, nikada nije saslušan u sudnici, stoga je odlučio kao svjedoka odbrane pozvati upravo tog saradnika.

Nakon petominutne pauze Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović odobrilo je prijedlog odbrane Seferovića, pa je današnje ročište odgođeno za 13. juni u 10 sati kada će biti prikazan snimak s nadzorne kamere iz kuće Šerifa Konjevića u ulici Jasike, te će biti saslušan predloženi svjedok odbrane.

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon više od godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije