Muriz Memić: Imam saznanja ko je tukao Alisu Mutap u Aleji

Radiosarajevo.ba
Muriz Memić: Imam saznanja ko je tukao Alisu Mutap u Aleji
Porodica Dženana Memića organizirala je danas proteste u glavnom gradu BiH kako bi ukazali na nerad Tužilaštva Kantona Sarajevo i skrivanje dokaza. Na protestima se okupilo nekoliko stotina građana Sarajeva.

Protesti su okončani ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje su okupljeni predati svoje zahtjeve.

"Ovo je greška sistema. Tužilaštvo ima dokaze koje imam i ja. Dalida Burzić mi je govorila da je riječ o ubistvu, a kasnije su ti dokazi uništeni. U martu 2016. su dobili nove izjave očevidaca i tražim da postupe prema izjavama očevidaca - da pozovu svjedoka i uhapse ga", rekao je okupljenima pred Tužilaštvom otac Dženana Memića, te je naveo da Tužilaštvo ne želi da ga sasluša jer im ne odgovara šta će reći.

Njegovo obraćanje prekidalo je skandiranje okupljenih: "Uhvatite ubice!"

"Imam saznanja ko je tukao Alisu u Aleji, ona nema amneziju. Cijela priča da su išli na Vidikovac je laž, jer je sve bila namještaljka da dođu u Aleju. Dalida mi je poručila: 'Ja nju ne dam!' E sad joj kažem da će je dati", dodao je Memić, te je na upit novinara da li je Dženanov ubica neki moćnik rekao kako je ubica kukavica, a ne moćan čovjek, jer ga je udario s leđa.

IMG_3911.JPG - Muriz Memić: Imam saznanja ko je tukao Alisu Mutap u Aleji

FOTO: Radiosarajevo.ba

Memić i njegov advokat Ifet Feraget naveli su kako im Tužilaštvo i Općinski sud nisu dali uvid u predmetne spise, te kako su urađena vještačenja i rekonstrukcije u suprotnosti sa svjedočenjima Vasvije Sejdović i Alise Mutap, djevojke Dženana Memića.

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon više od godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije