Prvo obraćanje Elmedina Konakovića kao ministra vanjskih poslova: Najavio šta će poduzeti

9
L. M.
Prvo obraćanje Elmedina Konakovića kao ministra vanjskih poslova: Najavio šta će poduzeti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković nakon polaganja zakletve i preuzimanja mandata istakao je da mu je danas prvi radni dan na novoj poziciji.

"Turković je zamolila danas da napravimo primopredaju. Plan je da krenemo sa aktivnostima odmah na više polja", naveo je Konaković te istakao da će jedna od prvih aktivnosti biti i sastanak sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine radi koordiniranja zajedničkih stavova.

"Očekujem da ću se lagano dogovarati sa Bećirovićem i Komšićem, a da ću nekako ono što se ne budem slagao sa Željkom Cvijanović, to nije nikakva tajna, ipak imati snage da u fokus stavimo prioritete oko kojih se slažemo", naveo je lider Naroda i pravde.

Ambasada SAD o novom Vijeću ministara: "Imaju priliku promijeniti putanju BiH"

Ambasada SAD o novom Vijeću ministara: "Imaju priliku promijeniti putanju BiH"

Prema njegovim riječima, o kapacitetu kabineta još nije razmišljao. Zatim se osvrnuo na prijedloge Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH, za ambasadore naše zemlje. Mišljenja je da na spisku ima kvalitetnih ljudi, ali da ima i onih koje on ne bi predložio.

"Denis Bećirović ima puno pravo da predloži sve ambasadore. Naš dogovor jeste bio da mi neke sugerišemo. Mi smo napravili jednu ozbiljnu proceduru te smo napravili uži krug od nekih 30-ak ljudi. Dostavit ćemo ih godspodinu Bećiroviću. Ja nisam član Predsjedništva i dajem podršku u obavljanju ove dužnosti gospodinu Bećiroviću", naveo je.

Zanimljiva situacija tokom press konferencije novoizabranih ministara je to što je Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red, snimao press konferenciju mobilnim telefonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije