Konaković otkrio kada će biti formirano Vijeće ministara BiH

10
Radiosarajevo.ba
Konaković otkrio kada će biti formirano Vijeće ministara BiH
Foto: Printscreen / Dino Konaković

Elmedin Konaković bio je večerašnji gost u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na FACE televiziji.

Konaković je u emisiji govorio o odnosima u Osmorci, otkrio je kakvo je njeno stanje na federalnom i kantonalnom nivou te kada će biti formirano Vijeće ministara BiH.

"Ja ne iznosim prljav veš iz Osmorke! Koalicija je stabilna i na federalnom i na državnom nivou! Napravili smo grešku u brzini procesa! Nije bilo dovoljno informacija prema našim strateškim kolegama!", rekao je Konaković.

Povratak Čapljixa: Ponovo dominira područjem oko Miljacke u centru Sarajeva

Povratak Čapljixa: Ponovo dominira područjem oko Miljacke u centru Sarajeva

Konaković otkrio da li će biti ministar vanjskih poslova BiH

Konaković otkrio da li će biti ministar vanjskih poslova BiH

"Na nivou države Trojci još uvijek podršku daje Kasumović, a vjerujem da će biti tu i Miletić i Emrić! Imat ćemo dovoljno ruku na državnom nivou! Vijeće ministara ćemo formirati naredne semice! Na federalnom nivou po starom modelu vlast bi već bila formirana, a Schmidtov model ide na ruku samo SDA! SDA je došla do 13 ruku kriminalnim radnjama! Kao nova izvršna vlast obratit ćemo se tužilaštvu zbog toga", dodao je Konaković.

Konaković je pričao i o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, otkrio je koga je OSA plaćala za "prljave" poslove protiv novinara i političara.

"Direktor OSA-e ima jedan dio budžeta u koji niko nema uvid i kontrolu! To su stotine hiljada maraka koje je on mogao da troši, a da ga niko ne kontroliše! Tvrdimo da su sa tim kupovani ljudi, plaćani neki opasni momci, plaćani novinari, vršeni pritisci na političke oponente! Čuo sam da u OSA-i 'metu' tragove! Sky aplikacija je objavila neke prepiske u kojima se spominje prvi čovjek OSA-e i drugi čovjek SIPA-e", podvukao je Konaković.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića šta će prvo napraviti ukoliko postane ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Konaković je kazao:

"Prve posjete planiram u regionu - Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori - smirivanje balkanskih tenzija je najvažnije", podvukao je Konaković.

Na kraju gostovanja Hadžifejzović je pitao Konakovića hoće li smijenti Sebiju Izetbegović sa čela Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ukoliko dobije vlast na federalnom nivou.

"Naravno, bez ikakvih osveta. Skandalazno je to vođenje bolnice. Pomagao sam njen rad kada sam bio premijer. Ona je pravila profit, a smanjivala usluge. Moramo u tu bolnicu vratiti najbolje ljekare. Pretvorila je bolnicu u kazamat", zaključio je Konaković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije