Konaković otkrio da li će biti ministar vanjskih poslova BiH

11
Radiosarajevo.ba
Konaković otkrio da li će biti ministar vanjskih poslova BiH
Foto: Printscreen / Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde gostovao je večeras u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Nakon dugo vremena, gledatelji u Bosni i Hercegovini mogli su čuti i vidjeti jedan dobar intervju, u kojem se otvoreno pričalo o svemu.

Konaković je u emisiji otkrio da li je zvanično da će biti ministar vanjskih poslova BiH.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

"Očekujemo blokadu SDA! Mislim da Nešić neće biti ministar! Osmorka će predložiti ministra vanjskih poslova, odbrane i prometa i komunikacija! Nije nemoguće da budem ministar vanjskih poslova BiH! NiP to zaslužuje! Sabina Ćudić je odlična kandidatkinja za poziciju ministrice vanjskih poslova! Prepustili smo Nikšiću da bude premijer FBiH, ali ne možemo biti otirač!

Ko će formirati vlast na nivou FBiH: Konaković otkrio šta je dogovoreno HDZ-om

Ko će formirati vlast na nivou FBiH: Konaković otkrio šta je dogovoreno HDZ-om

SDA je javno pozivala i nudila pozicije! Efendiću htjeli dati poziciju federalnog premijera! NES-u bi dali više pozicija! Državni i federalni zastupnici su potencijalni milioneri! Svako od njih se može prodati! SDA je od 13 delegata u Domu naroda FBiH kupila 3! Uposlenici OSA-e su pakovali i monitrali videe zvaničnicima EU! Natjerat ćemo Tužilaštva da rade svoj posao! Neka prvo nas pretresaju i pregledaju do cipela", kazao je Konaković.

Razovaralo se i o odlukama Christiana Schmidta, visokog predstavnika. Konaković je u Centralnom dnevniku pojasnio da li će Schmidt dopustiti blokade ili će intervenisati.

"Schmidt je zakomplikovao i pomogao samo SDA! HDZ nije profitirao, isto im je! Formirat ćemo federalnu vlast 100%, imamo sve spremno, ali čekamo! Schmidt mora intervenisati! Možda će to uraditi i prije prijedloga Kluba Bošnjaka! Ne d’o im Bog da blokiraju! Izvest ćemo ljude na ulice! Neka se ne igraju vatrom! Sebija lažirala diplomu! Apelujem na DF da ne blokira zajedno sa SDA! Pozivam Komšića da dođe, ali ne može da se odvoji od SDA!

SDA traži slabiće koji će im se pridružiti! Bakir, Šefik, Željko se boje Dodika! Svjestan sam da me partnerstvo s Dodikom i Čovićem može koštati političke karijere! Izetbegović i Komšić su zaustavili put u NATO! Kako iko može pomisliti da smo dali treći entitet ili otcjepljenje?! Projekat Buk Bijela entitet ne može sam da radi, pa zašto ne bi radila država BiH! To može biti isključivo projekat između dvije države! Dodik to ne može da radi kao entitetski projekat! Za aerodrom u Trebinju je isti proces! Federacija u zajedničku kasu uplaćuje znatno više nego RS - sigurno dvije trećine i više", rekao je Konaković.

Pričalo se i o odnosu Federacije Bosne i Hercegovine i entita RS.

"Federacija snosi većinu troškova RS-a, ali zašto u RS ne bi dozvolili neke projekte! Komšićeva ideja je da se pobijemo; ti mene po prstima, ja tebe po prstima! Neću tako! Ako Dodik kaže da neće u NATO, ja kažem da hoću! Ne može se u NATO bez Dodika, to su potpisali Izetbegović i Komšić! OHR zna da je u belaju i da nije riješio stvar! Napravili su novu blokadu! Rješenje za njihovu grešku je da uzmu olovku i isprave je! Blokada SDA bi oprala Dodika i Čovića.

Kad ga smijenimo, imat će vremena da završi neku školu! Ako nastave priču o Sky aplikaciji Osmica ima problem!Nenad Nešić nije siguran za ministra sigurnosti, Sabina Ćudić možda ministrica vanjskih poslova, NiP je NiP-ov, Borjana Krišto jedino sigurna! Osmica je Bakirova briga! Možda završi neku školu! Ako nastave priču o Sky aplikaciji Osmica ima problem! Svetiti se nećemo, halaliti možda, ali zaboraviti nećemo, procesuirati sigurno", podvukao je Konaković i dodao da OSA pripada strankama iz FBIH.

Kompletan intervju možete pogledati ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije