Konaković o SDA: "Krali ste volju birača širom BiH jer ste napravili lopovski sistem"

12
Radiosarajevo.ba
Konaković o SDA: "Krali ste volju birača širom BiH jer ste napravili lopovski sistem"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković poslao je poruku SDA i Demokratskoj fronti nakon izbora rukovodstva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH u kojem ove dvije stranke imaju 13 delegata.

Za predsjedavajućeg ovog doma kao jedini kandidat kluba Hrvata izabran je Tomislav Martinović iz HDZ-a, jedini kandidat je bio i Slađan Ilić iz SDP-a koji je izabran za potpredsjednika iz reda srpskog naroda.

Rasprava je uslijedila tokom izbora potpredsjednika iz reda Bošnjaka. Kandidat kluba Bošnjaka u kojem većinu imaju SDA i DF je bila Aida Obuća dok je Nezim Alagić predložio Izana Hajdarevića, delegata iz Naroda i pravde koji je izabran nakon glasanja.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Svečanost u Domu naroda FBiH: Novoizabrani delegati preuzeli mandate i položili zakletvu

Svečanost u Domu naroda FBiH: Novoizabrani delegati preuzeli mandate i položili zakletvu

Uslijedile su reakcije delegata SDA koji tvrde da je time narušena volja birača jer oni imaju većinu, ali je ipak izabran delegat NIP-a. Na to im je replicirao Konaković.

"Ne možete se pozivati na volju birača kad ste volju PDA birača ukrali tako što ste "završili" Šilju i Jakuba u TK, a Muju u Posavini i tako na silu i novac dobili dva mandata u klubu Bošnjaka.

Volju birača Naroda i pravde u BPK oteli ste tako što ste "završili" Nijaza i ukrali mandat za Aidu u klubu Bošnjaka. Volju svojih birača vam je isporučio DF i na to smo svi navikli. Krali ste volju birača na svim biralištima širom BiH jer ste napravili takav sistem, lopovski.

To vam se ne zove legitimitet, to vam je lopovluk, kriminal, politička trgovina i korupcija.

Krađama ste sa realnih 6/7 navukli na svojih 9, kupili i ukrali još 3 u TK, BPK i Posavini, DF vam dao 1 i imate 13. Samo ste potvrdili da ste legitiman predstavnik otimačine, kriminala, ucjena i kupovine. U tome zaista nemate premca, šampioni ste i van granica BiH", zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije