Prva izjava iz izbornog štaba Naroda i pravde: "Optimistični smo, a evo gdje dosad vodimo"

0
A. V.
Prva izjava iz izbornog štaba Naroda i pravde: "Optimistični smo, a evo gdje dosad vodimo"
Foto: Radiosarajevo.ba / Adnan Delić

"Činjenica je da je izlasnost manja na ovim izborima. Narod i pravda ima 61 listu i 14 kandidata za načelnike i devet lista u manjem bh. entitetu, a mnogo je manje žalbi nego na prethodnim izborima."

Izjavio je ovo večeras Adnan Delić iz Naroda i pravde, dajući novinarima prvu izjavu tokom izborne noći.

"NiP je sačuvao svoj integritet i sve što čini jedne izbore. Hvala svim kandidatima. Očekujemo rast na području cijele BiH i optimistični smo u pojedinim općinama na nivou FBiH gdje imamo načelnike", kazao je Delić.

Ovo je Ernad, sin Muhameda Begovića kojeg je snažna bujica odnijela u tragičnoj noći

Ovo je Ernad, sin Muhameda Begovića kojeg je snažna bujica odnijela u tragičnoj noći

Najavio je press u 21 sat na kojem će se obratiti predsjednik Elmedin Konaković i pojedini načelnici: "Upratili smo trendove u određenim općinama. Na Ilidži imamo vodstvo 5 na prema 1 u odnosu na kandidata SDA. Trenutno vodimo u Općini Ilijaš gdje smo posebno optimistični da ćemo pobijediti. Očekujemo da zadržimo načelničke pozicije u Općini Ilidža i u Srebreniku, te povećamo broj općina gdje ćemo imati načelnike."

Poručio je da ne planiraju nikakvo slavlje nakon pobjede zbog situacije s poplavama, te da im je cilj da opravdaju povjerenje građana: "Učinit ćemo sve kao država da popravimo stanje poslije poplava". Rekao da je je zabilježen mali broj nepravilnosti: "Bilo je nepravilnosti li mnogo manje nego na prethodnim izborima. Ovi izbori su zbog poplava mnogo manje izloženi destrukcijama", zaključio je, i izjavio saučešće porodicama stradalih u poplavama.

Sva dešavanja u vezi Lokalnih izbora 2024 na portalu Radiosarajevo.ba pratite iz minuta u minutu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije