! / Protest doktora u Sarajevu odgođen, objasnili i razlog

24. 06. 2021. u 10:02:00 Fena / Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH donio je Odluku o odgađanju najavljenih protesta ispred zgrade Vlade FBiH zakazanih za danas.

Razlog odgađanja, pomijeranja datuma protesta su, kako navode, istodobno zakazani protesti Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH).

"Budući da epidemiološke mjere dopuštaju okupljanje do 100 ljudi istovremeno, ne želimo kao doktori prekršiti propisane mjere jer smatramo da moramo biti primjer odgovornog ponašanja u pandemiji, a ne želimo dovesti u pitanje održavanje protesta SSSBiH koje podržavamo u njihovoj borbi i pravu na proteste", naveli su iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH. 

Napomenuli su da se protesti zakazani za 1. jula ove godine u Mostaru ne odgađaju.

Podsjećamo, iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH prvobitno su naveli da će protesti početi u minut do 12:00 sati 24. juna  ispred Vlade FBiH. Ljekari su nezadovoljni statusom i zahtijevaju hitno rješenje za probleme s kojim se suočavaju. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)