Proljeće polako hvata zalet. Dva dana za šetnju i sunce, a onda promjena vremena

1
Radiosarajevo.ba
Proljeće polako hvata zalet. Dva dana za šetnju i sunce, a onda promjena vremena
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište, Sarajevo

Jutros je u istočnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -3; Drvar 2; Ivan Sedlo, Livno, Široki Brijeg 4; Bihać, Bugojno 5; Sarajevo, Stolac 6; Sanski Most 7; Tuzla 8; Gradačac 9; Mostar, Neum 10; Zenica 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, porast naoblake prema kraju dana. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 22 °C.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

U Sarajevu veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. U unutrašnjosti zemlje, nešto izraženija naoblaka tokom jutra, kod osjetljivih osoba mogla bi usloviti manje poteškoće poput promjene raspoloženja, nervoze, dekoncentracije, pri tome će se opšta slika poboljšavati sa odmicanjem dana. Na jugu će, uz duže sunčane intervale, biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti kako bi se po potrebi raskomotili i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će temperature u poslijepodnevnim satima biti relativno visoke.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 13.04.2023., u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 23 °C. 

U petak 14.04.2023., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje, a u ostatku dana lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 °C.

[related]491446[/related] 

U subotu 15.04.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Na plananima sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 °C. 

U nedjelju 16.04.2023., oblačno vrijeme sa kišom. Na planinana sa slabim snijegom. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije