Proljeće se polako budi, ali meteorolozi već od četvrtka najavljuju snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Proljeće se polako budi, ali meteorolozi već od četvrtka najavljuju snijeg
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Snijeg

Jutros je oblačno na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. U ostalim područjima je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Livno 0; Bihać, Bugojno, Drvar i Sanski Most 1; Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Sokolac i Zenica 2; Banja Luka 3; Doboj i Sarajevo 4; Stolac i Tuzla 6; Trebinje 7; Zvornik 8; Bijeljina i Neum 9; Gradačac i Mostar 10°C.

Danas će se pretežno oblačno zadržati na istoku Bosne. U većem dijelu zemlje se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. Lokalno malo kiše u Bosni može pasti tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti usljed stabilnijeg vremena. Nakon razvedravanja tokom noći, izgledni su hladniji jutarnji sati u odnosu na proteklih par dana, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Potom postepeno ugodnije, uz umjereni porast temperatura i sunčane intervale. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu, 12.04.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. 

Meteorolog objavio prognozu za skoro cijeli mjesec: Ovakav april dugo nećemo imati...

Meteorolog objavio prognozu za skoro cijeli mjesec: Ovakav april dugo nećemo imati...

U četvrtak, 13.04.2023., u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu od poslijepodnevnih sati i tokom noći na petak. Na vrhovima planina će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C. 

U petak, 14.04.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina je u jutarnjim satima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Tokom dana se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C. 

U subotu, 15.04.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije