Prognoze za nedjelju: Promjena raspoloženja, glavobolja, nesanica...

Fena
Prognoze za nedjelju: Promjena raspoloženja, glavobolja, nesanica...
Radiosarajevo.ba / Bjelašnica
U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove sa kratkotrajnom maglom ili niskim oblacima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Vjetar će biti slab do umjeren, promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između -4 i 0, na jugu BiH od 0 do 5, a najviša dnevna većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva. U područjima sa maglom bit će koji stupanj i niža.

U Sarajevu je, u jutarnjim satima, moguća magla ili niska oblačnost. Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko -2, a najviša dnevna oko 4 stupnja.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Povećana naoblaka kod osjetljivih osoba će uzrokovati tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice.

Hronični bolesnici bi ipak mogli osjetiti izvjesno olakšanje, s obzirom na to da će temperature zraka djelimično porasti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Savjetuje se da se slobodno vrijeme provede van gradske sredine. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije