Prognoza za BiH: Januar počinje s kišom i snijegom

Radiosarajevo.ba
Prognoza za BiH: Januar počinje s kišom i snijegom
U ponedjeljak, 1. januara 2018., prije podne s prognozira naoblačenje, odnosno kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i snijeg.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH) saopćeno je da će puhati slab do umjerene jačine vjetar južnog smera, a u noći na utorak vjetar mijenja smjer.

Najniža jutarnja temperatura većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 4, a u Krajini i do 8 stepeni celzijusa. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. Prestanak padavina moguć je u poslijepodnevnim satima.

U noći na srijedu doći će do smanjenja oblačnosti. Puhat će slab do umjerene jačine vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na srijedu vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 6 stepeni, na jugu od 5 do 9 stepeni celzijusa.

U srijedu u jutarnjim satima očekuje se više oblačnosti na istoku Bosne. U većem dijelu zemlje vrijeme će biti pretežno vedro. Od sredine dana se očekuje novo naoblačenje i slab do umerene jačine vjetar južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura iznosit će većinom između - 4 i nula, na jugu do dva stepena celzijusa. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 8 stepeni.

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na planinama snijeg. Prestanak padavina najavljen je za poslijepodne.

Najniža jutarnja temperatura iznosit će većinom između - 1 i 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije